Foredragsholdere 

Dag Inge Ulstein er byråd for finans, innovasjon og eiendom. Dag Inge Ulstein kommer fra stilling som utviklingssjef ved Haraldsplass Diakonale Stiftelse. Han var byråd for sosial, bolig og områdesatsing i perioden 2013-2014. Han har en bachelorgrad i arbeids- og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Bergen og en bachelorgrad i teologi fra Norsk lærerakademi.

Gründeren Jon-Olav Sigvartsen (38) er styreleder og eier av Norgeshus Jos-Bygg.  I tillegg er han styremedlem i prestisjeprosjektet BYGG21. I fagmagasinene er han omtalt under navnene «Byggmestrenes wonderboy» og «mestrenes mester». Dette mye grunnet sitt brennende engasjement rundt «papirløs byggeplass» og innovative satsning.  Hans bedrift har vunnet en rekke priser de siste årene, årets forhandler i Norgeshus, årets kjedemedlem i Boligprodusentenes forening og finalist i årets Romeriksbedrift for å nevne noe.

Foto: Jan Gunnar Fjeldstad, jgf@bygg.no

Bjørn-Erik Øye har meget bred erfaring fra de fleste problemstillinger relatert til analyser av de nordiske og europeiske bygge- og anleggsmarkedene. I september vil han ta pulsen på byggebransjen i Bergen.

Hege Schøyen Dillner er Konserndirektør i Veidekke ASA med ansvar for HR og bærekraftig utvikling. Hun har hatt ledende stillinger i Utdanningsdirektoratet, Aker Solutions og Capgemini og har arbeidet med endringsledelse i ulike bedrifter i grensesnittet kompetanse, ledelse, ny teknologi og grønn omstilling. Dillner har også mange års erfaring som konsulent og rådgiver. Hun er styreleder i Grønn Byggallianse og styremedlem i Veidekke Industri, Veidekke Entreprenør og Arkitekt og designhøyskolen i Oslo.

Nancy Jøssang er administrerende direktør og partner i Opus Bergen AS, medlem i Ressursgruppe byutvikling, og styremedlem blant annet i Bergen Næringsråd.

Nancy har gjort seg bemerket gjennom kronikker, foredrag og innspill vedrørende Bergensregionens strategi for byutvikling. Nancy har gjennom sitt arbeid for Bygg 21 og Norsk eiendom vært sentral representant fra Vestlandet ved rådgivning for forbedring av areal- og byplanlegging nasjonalt.

 

Thomas Tysseland, Master i Arkitektur og daglig leder i Tyark. Thomas Tysseland (38) ble uteksaminert fra arkitekthøyskolen i Oslo i 2006, og gikk samme år inn i far sin arkitektpraksis. I fra den spede start har Tyark da bygget seg jevnt opp gjennom årene både med tanke på erfaring, antall ansatte og i økt kompleksitet i oppgavene. Tyark har nå totalt 7 arkitekter som ledes av Thomas Tysseland. Tyark er med det blitt både livstil og en faglig reise for Thomas, noe som vises i den personlige tilstedeværelsen i alle prosjektene. 

 

Ole Herbrand Kleppe er utbyggingsdirektør i BOB Eiendomsutvikling AS. Kleppe er utdannet siv. ing fra NTH (1992) og har siden 2004 vært ansvarlig for BOB sin utvikling av den nye bydelen i Damsgårdssundet.  

Han var også prosjektansvarlig for byggingen av Treet – Verdens Høyeste Trehus.

 

 

Norvald Thue jobber i dag som utbyggingssjef i Avinor for lufthavnene Flesland, Sola og Værnes . Han begynte i Avinor i 2010 som utbyggingssjef på Flesland , og i den forbindelse også som Prosjektdirektør for den nye terminalen T3 , som åpnet august 2017. Han har ellers lang erfaring fra entreprenørbransjen blant annet som regionsdirektør i Skanska . Han har utdannelse som ingeniør og økonom

Harald S. Kobbe er seniorpartner i Kluge Advokatfirma AS med møterett for Høyesterett siden 1984, og med eksamener fra Universitet i Oslo og Harvard Law School. 

Han har de siste 10-15 årene vært rangert som en av landets fremste kontrakts- og entrepriseadvokater, og er mye brukt som voldgiftsdommer og mekler.  Han er også leder av Byggebransjens Faglig Juridiske Råd.  

 

Anna Elisa Tryti kommer fra stilling som fylkeskultursjef i Hordaland Fylkeskommune. Hun er utdannet cand.philol. med historie hovedfag fra Universitetet i Bergen. Tryti var medlem av Bergen bystyre i perioden 1988-1995, medlem av Bergen formannskap, Kommunalråd for byutvikling og leder av hovedutvalg for byutvikling i årene 1992-1995.

Byråd Anna Elisa Tryti har blant annet ansvaret for: Byutvikling, byggesaker, miljøpolitikk, samferdsel, offentlige planer, vann og avløp, private reguleringsplaner, kulturminnever.

Foto: Bergensavisen

Thale Bjørnerheim er arkitekt og partner i Arkitektgruppen Cubus. Hun har en lang og bred erfaring som spenner fra jobber i Mosambik og Sør Afrika, via kurs med arkitektstudenter fra BAS på Cuba og i Nepal til å sitte i jury for en rekke arkitektkonkurranse og veilede diplomstudenter. Thale har et stort engasjement og innlevelse i oppgavene hun har og for faget sitt. Hennes fokus er spesielt på arkitektoniske kvalitet og merverdien dette gir. Hun arbeider med en ulike typer prosjekt – både i skala og innhold – og brenner for at et prosjekt skal være noe mer enn å løse et program. Det skal gi noe ekstra for de som bor og ferdes i området og bidra til å utvikle et sted. Dette gjenspeiles i alle hennes prosjekt. 

Tema: «Mer enn et bygg»

Jonas Christensson är Komfortutvecklare på Saint-Gobain och har under många år studerat hur människor påverkas av ljud.

Under tusentals år har vi utvecklat vår hörsel utomhus. Vår hörsel fungerar bäst i skogen där vi kan lyssna på naturliga ljud som fågelkvitter, porlande bäckar, människor som pratar och vindsus från träden. Problemet är att vi tillbringar 90% av vår tid ”inte utomhus”, i en miljö med väldigt få naturliga ljud och detta har stor inverkan på vårt välbefinnande. Lågfrekventa ljud från trafik och ventilationsanläggningar är ljud som har negativ inverkan på vår hälsa. NS 8175 är en Norsk ljudstandard som hjälper byggherrar att ställa relevanta ljudkrav på sina byggnader. Jonas kommer att prata om vad som är viktigt att tänka på för att uppfylla dessa krav. Utmaningen är att skapa en inomhusmiljö som liknar utomhusmiljön.

 

Vibeke Johannesen er daglig leder i Sportsklubben Brann som omfatter Brann Stadion AS, Stadion Event AS og Brann Supporter AS. Johannesen begynte i Brann i 2005 og har vært salgssjef for bedriftsmarkedet siden høsten 2010. Sommeren 2015 ble Johannesen fast ansatt som daglig leder i Sportsklubben Brann.

Eirik Oen Lie er Partner og BIM-ansvarlig i Origo Arkitekgruppe AS hvor han jobber spesielt med tanke på å benytte BIM fra programmering, via prosjektering til bygging. I senere tid har han også undervist i faget Tegning DAK/BIM på HVL. Nå er han ansvarlig for digital samhandling på BUS2 prosjektet for LAB Entreprenør as

 

Halvor Gregusson er daglig leder og medgrunder i nLink AS, selskapet som har utviklet verdens første borerobot til tak-boring for byggebransjen. Han er sivilingeniør med master i innovasjon og entreprenørskap innen teknologi som hovedretning, og er i tillegg medgrunder og tidligere daglig leder av Rocketfarm AS som leverer robotløsninger til industrien. Med hovedsete i Sogndal har selskapene satt saftbygda på teknologikartet, der også Halvor har spilt en viktig rolle i fremveksten av et aktivt grundermiljø i bygda.

 

Torbjørn Mjelstad er fagopplæringssjef i Hordaland fylkeskommune. Hordaland er et av landets største og tradisjonsrike fagopplæringsfylker. Torbjørn har vært fagopplæringssjef siden mai 2012, har i løpet av denne tida fått fram viktigheten av å satse på fag og yrkesopplæringa i Hordaland.  Han har hovedfag i administrasjons og organisasjonsvitenskap, og har arbeidet med ulike deler av utdanningssystemet i ei årrekke, mellom anna med Fengselsundervisning og fagskoler.  

 

 

Ingvard Wilhelmsen er lege og professor med hypokondri som spesialfelt. Han holder engasjerende og humoristiske foredrag om helseutfordringer. Wilhelmsen er en fremragende foreleser og underholder stort med sin lette, hverdagslige måte å presentere på.
"Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer, bestemmer vi selv. Jeg fokuserer på holdningene til grubling og bekymring, liv og død, sykdom og hørselstap, fortid og fremtid", sier Wilhelmsen om foredraget. Hovedbudskapet til Wilhelmsen er: vi må velge hvordan si skal bruke livet vårt. Vi må leve så smart som mulig. Et eksempel på dette er hva vi velger å bekymre oss over. Et annet er å skille mellom ekte og tenkte katastrofer. Han er mester i retorikk og snakker om kognitiv terapi på en usedvanlig intelligent og fengslende måte.

Her kan du se Wilhelmsen som gjest på programmet "Torp" på NRK1.